چگونه برنامه نویس بشوم

برنامه نویسی از شغل هاییه که خیلی سر بسته هست. زیاد در موردش اطلاعات وجود نداره در بین کسانی که به این شغل مشغول نیستند.
برنامه نویس شدن در وهله اول به یک سری استعداد عمومی نیاز داره که من زیاد در موردشون نمیدونم. شاید به طور کلی باید استعداد بالای در ریاضی و منطق داشت. ولی واقعا باز به نظر من باید بیشتر استعداد ها رو کما بیش داشت برای این کار. البته در همه شغل ها هم همین طوره.

ولی الان دوست دارم در مورد کارهایی که شما رو به یک برنامه نویس خوب تبدیل میکنه بنویسم. برنامه نویس خوب یه مفهوم کلیه و نمیشه یک قانون کلی نوشت در موردش. مخصوصا اینکه کل دنیای کامپیوتر نسبت به بقیه علوم و صنایع عمر به مراتب کمتری داره و خیلی چیز ها در اون استاندارد نشده. بنابه تجربه خودم در این چند سالی که درگیر این فیلد هستم یه چیزایی به ذهنم میرسه که در میون میگذارم با دوستان.

اول: علاقه علاقه علاقه!

اگر از اون دسته از ادمایی هستین که خیلی کنچکاوین که فلان دستگاه چطوری کار میکنه. یا همیشه به علاقه ساختن چیزی دارین. یا از کارهای روزمره و تکراری خیلی زود خسته میشین. به نظر من بهتره یه سری به دنیای کامپیوتر بزنین. اینجا کلی زمینه هست که شما میتونین بهشون بپردازین. 🙂

دوم: زبان انگلیسی

واقعا باید حقیقت رو بگم، بدون زبان انگلیسی در حدی که بتونین یک کتاب فنی رو مطالعه کنین یا در فروم ها و سایت های خارجی سوال و جواب کنین واقعا کارتون برای یه برنامه نویس خوب شدن سخت میشه. این علم و صنعت خیلی پویاست و شما انقدر وقت ندارین که منتظر ترجمه شدن کتاب ها بشین. و زبان اصلی این صنعت انگلیسیه.

سوم: مطالعه فراوان

مطالعه باید فراوان باشه. حداقل در هفته باید ۶ یا ۷ ساعت مطالعه مستمر داشته باشین. تا همیشه از بقیه یک سرو گردن بالا باشین. واقعا سخته به این اندازه مطالعه کردن مخصوصا در زمانی که کار تمام وقت دارین. ولی باید سعی کنین بهش برسین.

چهارم: مطالعه کافی نیست، کد بنویسین!

هر وقت مطالعه یک تکنولوژی یا زبان خاصی رو شروع کردین حتما باید به فکر شروع کردن یک کار ولو کوچیک با اون باشین (البته اگر این یادگیری دلیلش در وهله اول یه پروژه خاص نبوده باشه)

پنجم: کد بخونین!

آره. کد بخونین. به لطف دوستان و همکاران با فرهنگ با در تماما نقاط دنیا شما به انبار بزرگی از پروژه های متن باز دسترسی دارین. که خوندن کد مربوط به هریک از پروژه ها میتونه به اندازه یه دوره در دانشگاه یا کلاس یا حتی بیشتر از اون مفید باشه. همیشه کد بخونین. هر پروژه ای که در راستای کارتون هست رو بردارین و بخونین. همیشه میگن برای اینکه نویسنده خوبی بشی باید خیلی کتاب بخونی. اینم تقریبا همونه!

ششم: اجتماعی باشین!

همیشه سایت ها رو دنبال کنین. سوال کنین در سایت ها مختلف. ارتباط برقرار کردن در مورد کارها و سوالاتی که دارید همیشه دنبال یه نفر یا گروه باشین که سوالاتون رو جواب بده. از سوال پرسیدن هیچ وقت شرمنده نباشید هر چقدرم که ساده به نظر برسه (البته سعی کنین خیلی سوالای ساده نپرسین) سوال پرسیدن بهتر از اینه که یه سیستم یا ماجولی رو کلا اشتباه در بیارین.

هفتم: یاد بدین 😐

متاسفانه ما ایرانیا زیاد خوب نیستیم در این زمینه. به نظر من وقتی چیزی رو به کسی یاد میدیم درک خودمون هم از اون موضوع بیشتر میشه. و اماده میشیم برای رفتم به مراتب بالاتر. یه دوستی میگفت همیشه وقتی درس میخونی جوری بخون که انگار داری اماده میشی به کسی آموزش بدی. واقعا اموزش خیلی مهمه. (من هم در این مورد نقص دارم که دارم روش کار میکنم

2 دیدگاه برای «چگونه برنامه نویس بشوم»

  1. تشکر به خاطر مطلب مفیدتون. همونطور که اشاره کردید با توجه به سرعت بالای تغییرات در این حوزه، فکر می کنم انتخاب مطالبی که باید یاد گرفت و نباید یاد گرفت و همچنین روش یادگیری سریع مطالب هم مهم باشه.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *