چه چیزهایی یاد بگیریم: زبان برنامه نویسی

Languages

انتخاب زبان برنامه نویسی هم شاید یکی از تعیین کننده ترین  تصمیمات برای زندگی حرفه ای یک برنامه نویس باشد.  موضوعاتی که در این مطلب ارائه می کنم محدود به بحث انتخاب زبان برنامه نویسی نیست. ولی تصمیم گرفتم که در این بخش از این سری مطالب ارائه کنم.

 موضوع اصلی این مطلب مقایسه ی زبان های برنامه نویسی مختلف نیست. اگر یک برنامه نویس با توجه به مواردی که در پست های قبل گفتم سلسله مراتب نسبی برای انتخاب زمینه کاری خود را رعایت کند انتخاب های محدودی برای زبان برنامه نویسی مورد نظر خود خواهد داشت.

سوالات زیادی در زمان انتخاب زبان برنامه نویسی ممکن است پیش بیاید. فنی و غیر فنی. ولی به صورت اجمالی مهمترین های غیر فنی آن ها را در زیر لیست میکنم. سعی کنید در زمان انتخاب زبان این موضوعات را در ذهن داشته باشید

  • آیا نیاز به cross platform بودن دارید؟
  • به بازار کار خارج از ایران نیم نگاهی دارید؟ یا فقط به بازار ایران توجه دارید؟
  • دوست دارید موقعیت های کاری زیادی داشته باشید؟ یا اگر موقعیت کاری کمتری داشتید ولی درآمد تان خوب بود کافی است؟

آیا نیاز به cross platform بودن دارید؟

با توجه به این که اکوسیستم فعلی زبان های برنامه نویسی به سمت cross platform شدن بیشتر پیش می روند خیلی نیازی نیست نگران این موضوع باشید. اگر تکنولوژی های مایکروسافت ای را انتخاب کنید با درصد قابل قبولی می توانید برنامه ها و سیستم های مستقل از پلتفرم تولید کنید. ولی همیشه در نظر  داشته باشید که موضوع cross platform کار ساده و پیش پا افتاده ای نیست و درد سرها و مشکلات خاص خود را دارد.

به بازار کار خارج از ایران نیم نگاهی دارید؟ یا فقط به بازار ایران توجه دارید؟

به این نکته هم توجه داشته باشید که ممکن است اکوسیستم زبان های داغ برنامه نویسی و بازار کار در کشورهای مختلف متفاوت باشد. تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام دهید. ممکن است بررسی کردن کشور یا کشور های مد نظر خود، باعث تغییر در استراتژیهای شما شود.

دوست دارید موقعیت های کاری زیادی داشته باشید؟

اگر از شخصیت هایی هستید که با کم شدن مورد های شغلی به شما استرس زیادی وارد می شود، به دنبال زبانی بروید که بازار کار زیادی در ایران دارد. ولی در این مورد نیز بیشتر دقت کنید. بیشتر جستجو کنید. زیرا در هر زمینه و پلتفرم زبان های مختلفی محبوب هستند. احتمالا اگر چنین شخصیتی داشته باشید به مد روز نیز توجه خواهید کرد. برنامه نویسی هم مانند بقیه زمینه های زندگی بعضی وقت ها درگیر مد می شود! به طور مثال به نظر من الان مد روز برنامه نویسی وب در ایران SPA است. مستقل از این که مشتری نیاز داشته باشد یا نه!

نکته: از نظر فنی خیلی خوب خواهد بود که یک در زبان هایی که می آموزید یک زبان با ذات dynamic و یک زبان با ذات static وجود داشته باشد. مشاهده کردن تفاوت های زبان های dynamic و static قدرت حل مسئله و طراحی شما را بالا می برند.

 

2 دیدگاه برای «چه چیزهایی یاد بگیریم: زبان برنامه نویسی»

  1. «به طور مثال به نظر من الان مد روز برنامه نویسی وب در ایران SPA است. مستقل از این که مشتری نیاز داشته باشد یا نه!»
    دو مورد را با هم مخلوط كرديد. شور و شوق يادگيري يك فناوري جديد و انتخاب يك فريم ورك براي كار تجاري. الزاما اين دو لازم و ملزوم نيستند.
    حداقل شركت‌هاي فسيلي كه هر ۲۰ سال يكبار به اين فكر مي‌افتند اوه … الان ديگه دوره‌ي فاكس پرو نيست، مي‌تونند از نتيجه‌ي زحمات اين افراد با شور و شوق استفاده كنند.
    البته جاهاي ديگر دنيا شركت‌ها هزينه مي‌كنند و پشتيباني مي‌كنند براي اينكه مطلب منتشر شود. اينجا استفاده‌ي رايگان مي‌كنند و بعد هم ابراز ناراحتي.

    1. احتمالش هست. چون در حال و هوای ذهنی نگارش مطلب بعدی بودم زمان نوشتن این مطالب.
      در هر صورت خیلی ما برنامه نویسان اصطلاحا geek نیستیم. و شاید خیلی از ما هم علاقه ای به فعالیت در خط مقدم برنامه نویسی نداشته باشیم.
      ولی موضوعی که مطرح کردید کاملا درست است. زاویه دید بنده بیشتر تجاری و کارهای تجاری بود زمان نگارش این مطلب

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *