راهکارهایی برای مشتری، یا رزومه

مواقع زیادی راهکارهایی را می بینیم که دلایل منطقی برایشان پیدا نمی کنیم. تصمیمات و راهکارهایی که یک برنامه نویس ارائه می دهد به طور منطقی باید با توجه به شرایط پروژه امکانات فنی و مالی پروژه و فرهنگ سازمانی و نیازهای مشتری ارائه شده باشد.

بیشتر برنامه نویس ها در مرحله ای از زندگی کاری خود در موقعیتی قرار می گیرند که برای پروژه یا سازمان خود تصمیم گیری می کنند. تصمیم گیری در زمان شروع یک پروژه یکی از دشوارترین کارهایی است که یک برنامه نویس می تواند انجام دهد. در عین حال تصمیمات مناسب در این زمان می تواند در پیشرفت یک برنامه نویس کمک بسیاری کند.

وقتی یک برنامه نویس هنگام ارائه راهکار در چنین مواقعی منافع  و آینده سازمان و مشتری را مد نظر قرار دهد، قطعا تصمیمات مناسبتری خواهد گرفت.

متاسفانه در دنیای واقعی خیلی این اتفاق نمی افتد. تصمیمات برنامه نویس ها ممکن است بیشتر بر مبنای اثر آن موضوع خاص روی رزومه شخص گرفته شود. مثلا در انتخاب این که یک پروژه تحت وب single page باشد یا نه، قبل از این که به نیاز مشتری توجه شود ممکن است به سابقه کاری و فرصت کسب تجربه شخصی و اثر موضوع sinple page application روی روزمه شخص توجه شود.

واقعیت امر این است که کارفرمایان مسئول یادگیری و کسب تجربه نیروهای فنی نیستند. اصلیترین منبع درامد یک برنامه نویس در سطح وسیعتر سازمان خروجی قابل لمس برای مشتری است. این که به عنوان مثال در یک پروژه از لبه های فناوری استفاده شده است یا نه، خیلی دردی از مشتری و مجموعه دوا نخواهد کرد، در حالی که شاید این موضوع در رزومه افراد فنی آن پروژه تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد. بالاخره همه کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که فناوری های روز را به خوبی آموخته و تجربه کرده اند.

این موضوع که برنامه نویس ها و در حالت کلی مهندسین نرم افزار باید همیشه راهکارهای به روز ارائه دهند امری کاملا منطقی و اصولی است. ولی هزینه یادگیری و آزمایش فناوری ها و روش های جدید با چه کسی است؟ هر برنامه نویس با توجه به زمینه کاری خود می تواند هر مقداری که نیاز دارد زمان برای یادگیری و آزمایش کنار بگذارد. ولی آزمودن روش ها و فناوری های جدید در یک پروژه سازمانی جدی (مخصوصا بدون  هماهنگی کارفرما) خیلی موضوع خوشایندی نیست.

درست است که معماران یا برنامه نویس های ارشدی که با این موازین راهکار ارائه می کنند همیشه از نظر فنی قوی و به روز به نظر می رسند ولی در حالت کلی این افراد در بلند مدت مورد اعتماد نخواهند بود و بالاخره این موضوع روزی برایشان درگیری ایجاد خواهد کرد.

ارائه راهکار مهندسی فرایندی است که می تواند به همان اندازه که جذاب و کارا است، ویران کننده نیز باشد. در ارائه راهکارها همیشه اولویت اصلی مشتری و نیازهای اوست. در کنار این موضوع مسائلی مانند هزینه های پیاده سازی و نگهداشت، هزینه های دیرکرد، هزینه نیروی انسانی مورد نیاز و فرهنگ و شرایط سازمان باید در نظر گرفته شود که یک راهکار به موفقیت نزدیکتر باشد.

*ایده اصلی این مطلب از یکی از بخش های کتاب ۹۷Things Every Software Architect Should Know گرفته شده است.


تصمیمات اقتصادی تصمیمات احساسی

درسی از یک نرم افزار ۱۵ دقیقه ای

3 دیدگاه برای «راهکارهایی برای مشتری، یا رزومه»

  1. متاسفانه گاهی کارفرمایانی که تسلط کمتری به موضوعات فنی دارند اسیر ماجراجویی های تکنولوژیک نیروهای خود میشوند و این موضوع برای همیشه میتواند تحویل پروژه ها را به تعویق بیاندازد

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *